REVIEWPioneer

Pioneer Susano SC-LX90

De Pioneer Susano SC-LX90 audio/video multikanaals versterker (er zit geen tuner in), illustreert treffend de richting die home-based audiovisuele technologie inslaat. Het is feitelijk een multi-network processor die vrijwel alle content schakelt, leest, bewerkt en herverdeeld over meerdere zones. Naast compleetheid in aanwezige protocollen, verdient deze Pioneer unit met een megagewicht en onwaarschijnlijke afmetingen alle lof met betrekking tot gebruiksvriendelijkheid en het chique design. Pioneer zet hier duidelijk de state-of-the-art mee op de markt.

Mediabelevenis gaat momenteel twee kanten op. Voor het grote publiek is er een toenemende verschuiving in de richting van digitalisering. Media-apparatuur heeft steeds meer de vorm gekregen van dedicated computers. Door het binnenhalen van audiovisuele apparatuur in het computerdomein ontstaan er ongekende mogelijkheden.

Aan de andere kant geldt ook de wetmatigheid van de computerwereld, in de vorm van een snelle opeenvolging van producten met bijbehorende snelle waardedaling, de afhankelijkheid van protocollen en normen, (non)compatibiliteit-issues tussen operating platforms en de toenemende greep van zakkenvullende contentproducenten, bekabelaars, protocol- owners en contentsites op het gedrag van de consument. Het vervelende is mijns inziens dat men teveel bepalend en controlerend bezig wil zijn. Er komt nog een tijd dat je terugverlangt naar het zeventiger jaren hifi setje met platen en compact cassettes.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE