REVIEWEsoteric

Esoteric P-03 (SA)CD-transport en D-03 D/A-converter

Werner Ero | 01 november 2008 | Fotografie Werner Ero | Esoteric

Terwijl we volgens verschillende berichten het disc medium allang moeten afschrijven en we onze pijlen moeten richten op de als paddenstoelen uit de grond springende netwerkspelers, is het verheugend om te kunnen constateren dat de vele miljoenen (sa)cd bezitters voorlopig niet in de kou worden gezet en dat tot nu toe alle fabrikanten onverdroten verdergaan met het ontwerpen en perfectioneren van nieuwe en steeds betere spelers.

Teac`s dochter Esoteric behoort wereldwijd al vele jaren bij de absolute top van dit digitale segment en is vooral beroemd geworden om haar extreem solide VRDS loopwerken. Dat een topklasse (sa)cd combinatie meer is als alleen een (prachtige) loopwerk, bewijzen deze P-03 (sa)cd-transport en D-03 D/A-converter.

Teac, Esoteric? Hoe zit het nu eigenlijk? Oorspronkelijk werden alle producten van deze Japanse fabrikant gevoerd onder de eigen Teac naam. Wie echter vandaag de dag op internet zoekt naar een mooie nieuwe Teac high-end VRDS cd-speler, zal lang kunnen zoeken want sinds 2003 gaat de high-end divisie van Teac door het leven als Esoteric. De naam Teac staat overigens voor Tokyo Electro Acoustic Company en het eerste product waardoor ikzelf in aanraking ben gekomen met dit merk, is de in 1993 uitgebrachte Teac VRDS-10 cd-speler. Dit was het toenmalige topmodel, super rigide gebouwd en zelfs voorzien van een dubbele(!) kastconstructie met onderhuids natuurlijk dat schitterende loopwerk.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE