REVIEWB&W

Mystery Test Mirror Image Elektronica

Werner Ero | 01 december 2008 | Fotografie Werner Ero | B&W

Een van Nederlands meest eigenzinnige audio ontwerpers is ongetwijfeld Rick Paap, bekend van onder meer de befaamde Master luidsprekers. Rick is iemand die al vele jaren onverstoorbaar werkt aan zijn eigen luidsprekerontwerpen en daarbij altijd een geheel eigen koers vaart. Zijn ontwerpen worden volgens vaak sterk afwijkende denkbeelden vervaardigd, waarbij ogenschijnlijk bedrieglijk eenvoudige concepten, een ongelooflijk goede weergavekwaliteit laten horen.

Maar Rick wilde meer, want bij het ontwerpen van zijn luidsprekers bleef hij steeds maar opnieuw tegen een bepaalde muzikale barrière aanlopen. Een schijnbaar niet te overbruggen hindernis die met het uitwisselen van andere elektronica wel altijd een bepaalde andere richting op schoof, maar naar zijn zin nooit voldoende verdween. Zeer exclusief voor Music Emotion, een uitermate zeldzame test van de bijna productierijpe prototypes van een door hem ontworpen elektronicalijn onder de merknaam Mirror Image!

Het is een vreselijk gure dag ergens in het najaar van 2007 als mijn telefoon gaat. Het is Rick Paap van Dynamic Solutions die in opgewonden toestand vraagt of ik meteen naar Geldermalsen kan komen om naar iets bijzonders te luisteren. `Luisteren?` vraag ik door de telefoon, `waarnaar dan?` `Dat vertel ik je niet` zegt Rick op een bijna ongeduldig bestraffende toon. `Kom nu maar snel hierheen, dan zie en hoor je het vanzelf`.

Nu is enige verduidelijking wel op zijn plaats, want vanuit mijn woonplaats in Noord Brabant is Geldermalsen maar zo’n twintig minuten rijden. Toch duurt die autorit een schijnbare eeuwigheid. Niet alleen waait het flink en regent het zo hard dat de ruitenwissers het maar net kunnen bijbenen, maar ook ben ik aan het praktiseren wat die opwinding bij Rick nu veroorzaakt zou kunnen hebben, want hem kennende is hij niet meer zo snel van iets onder de indruk.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE