Musical Fidelity A1 versterker, A1 CD-PRO CD-speler en 550K supercharger

In Music Emotion nummer 11, had ik een enerverend interview met het gepassioneerde brein achter de Musical Fidelity producten, Antony Michaelson. Het is eenieder inmiddels denk ik wel duidelijk geworden dat deze extroverte Britse gentleman geen blad voor de mond neemt en dat er geen heilig huisje veilig is voor zijn vaak eerlijk bedoelde confrontatiedrift. Zijn uitspraken zijn vaak zo uitgesproken dat ik graag de handschoen eens wilde opnemen en een select groepje van zijn nieuwste producten ter test liet komen. Inclusief de 550K Supercharger die ik als apotheose aan het eind van de testperiode aan mijn referentie Unison Research Performance buizenversterker heb gehangen. Heeft Antony gelijk of toch niet?

Voor mij het aspect waarom ik graag deze veel besproken serie wil testen, is dat het zo heerlijk tegenstrijdig is met wat Antony al jarenlang beweert over clipping, compressie en non-lineaire verschijnselen. De nieuwe A1 ge√Įntegreerde versterker is zoveel mogelijk op de originele leest van de legendarische A1 geschoeid en dat wil zeggen. Wederom weer een verregaand op klasse- A gebaseerde werking en slechts 2 x 36 Watt aan 8 Ohm vermogen!

Iets meer dan het origineel maar toch. Op de vermogensdiscussie kom ik graag in een later stadium van deze test terug. Eerst maar eens kijken wat deze producten u als consument te bieden hebben. Het uiterlijk van deze nieuwe A1 lijkt inderdaad heel erg op het origineel en ook al wordt hij (gelukkig) niet meer handenverbrandend heet, hij wordt nog steeds meer dan warm! De draaiknoppen aan de voorzijde zijn in de nieuwe versie vervangen door kleine metalen druktoetsjes en een kleine blauwe lcd display. Aan de achterzijde gaat het er in eerste instantie minder positief aan toe, want de standaard RCA connectoren zijn veel te dicht bij elkaar geplaatst. Meerdere van de klemmende hulzen aan mijn interlinks waren daardoor niet of nauwelijks goed vast of los te draaien. Een mogelijke oplossing is natuurlijk om slankere RCA pluggen te gebruiken, maar toch.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE