REVIEWDenon

Denon DVD-2500BT, AVP-A1 HD, POA-A1 HD

Het aantal merken dat zich bezighoudt met de productie van high-end stereo apparatuur is haast niet bij te houden, maar fabrikanten die zich wagen aan high-end surroundweergave zijn op één hand te tellen. Denon heeft sinds jaar en dag een uitstekende reputatie als het om hoogwaardige surround geluidsweergave gaat en dus zijn we erg benieuwd naar de prestaties van de AVP-A1HD AV surround voorversterker en de bijbehorende POA-A1HD eindversterker. Twee volbloed surround apparaten die `high-end` ademen uit elke porie...

De set die we van importeur Look & Listen op bezoek krijgen, omvat drie apparaten: de AVP-A1HD, de POA-A1HD en de DVD-2500BT. Die laatste is een bluray transport - overigens het eerste en voorlopig enige ter wereld - die qua ambitie misschien niet helemaal aansluit bij de A1HD-apparaten - dat merk je trouwens vooral aan het opvallend vriendelijke prijskaartje - maar die hoe dan ook een prima beeld- en geluidsbron is om de AVP-A1HD en de POA-A1HD op hun merites te beoordelen. We bespreken de drie apparaten eerst één voor één, waarna we ze op elkaar aansluiten en de gezamenlijke prestaties van het trio beoordelen.

DVD-2500BT

Grappig - of een beetje slordig, zo je wil - dat de typebenaming van de DVD- 2500BT impliceert dat het een dvd-speler is, terwijl het natuurlijk om een blu-ray machine gaat. De DVD-2500BT is zoals gezegd een transport. Het apparaat leest de digitale data van de discs die je erin stopt netjes uit, maar voert vervolgens geen digitaal/analoog conversie uit. Dat verklaart tevens de opvallend lege achterkant van de machine. Eén enkele HDMI-uitgang (1.3a type) is alles wat er qua beeld- en geluidsaansluitingen te zien is. Je hebt met andere woorden sowieso een AV-versterker of -processor nodig die beeld en geluid over HDMI kan ontvangen en verwerken, of je kan niets met de DVD-2500BT.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE