REVIEW

Angstrom Research Reference 4 Stadi lichtnetfilter

Werner Ero | 01 april 2009 | Fotografie Werner Ero

Het is 2007 dat ik op de internationale beurs `Top Audio Video Show` in het Noord Italiaanse Milaan, voor het eerst kennismaak met het merk Angstrom Research. Mijn eerste idee is dat het hier een Zweeds of Scandinavisch audiomerk betreft, maar niets is minder waar en ondanks wat de naam doet vermoeden is Angstrom Research zo Italiaans als de scheve toren van Pisa.

De niet al te grote hotelkamer is naast een enorme hoeveelheid Angstrom Research componenten, volgepakt met een paar Avalon Eidolon luidsprekers, een Naim CD2X cd-speler en een mij onbekende platenspeler met de langste arm die ik ooit heb gezien. Het merk is duidelijk een grote liefhebber van de elektronenbuis want nog nooit heb ik zulke grote hoeveelheden buizen per apparaat verwerkt gezien. De klank is extreem vloeiend en zacht en heeft een prettige aandoende flair over zich.

Eenmaal weer thuis heb ik na zoveel andere indrukken de rest van dat jaar nooit meer aan het merk met die bijzondere naam gedacht, totdat ik op een zeker moment een telefoontje krijg van een opgewonden Wim van Kraanen van Analogue Audio Products. De importeur met een groot aantal prachtige Italiaanse audiomerken in zijn pakket.

"Werner wanneer je gelegenheid hebt moet je echt eens snel hier komen luisteren want ik heb zo’n bijzonder product binnengekregen. Je gelooft je oren gewoonweg niet". Nu is Wim wel vaker op een gezonde manier (terecht) enthousiast over één van zijn vele mooie producten. Maar nu hoorde ik aan een toegevoegde trilling in zijn stem, dat het product waar hij op doelde waarschijnlijk wel héél bijzonder moest zijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE