REVIEWNagra

Nagra VPS & BPS

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 mei 2009 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Nagra

Altijd al gedroomd van een echte Nagra? Net als de vroegere recorders is de consumentenlijn niet helemaal gericht op Jan Modaal. Nu de bonussen onder druk staan, komt Nagra bankiers en bestuurders die even op hun tellen moeten passen tegemoet. De VPS en BPS zijn phonoversterkers aan de onderkant van de reeks consumentenelektronica van dit merk. Vinyl draaien met Nagra-versterking komt nu binnen het bereik.

De levenswandel van analoogvrienden wijkt soms af. Op een van de vele reizen ontmoet je een verre stad. Horden bezoekers laven zich aan musea en andere bakstenen uit de reisgids. Het overgebleven reisbudget wordt stukgegooid.

De `women’s mile` zuigt moeiteloos creditcards leeg. Zo niet de delver naar het zwarte goud. De toeristische trekpleisters negerend beweegt hij of zij zich door duistere stegen, op zoek naar obscure outlets achter verhullende gevels. Dromend van alles wat zwart is en draait, vormen muffe kelders en in ontbinding zijnde kartonnen dozen een aanzienlijk deel van de herinnering aan exotische metropolen. Juist daar wachten de grote ontdekkingen. De ultieme belofte naar niet heel maagdelijke groeven, maar wel onontdekt goud hunkerend naar twee grams aftasting.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE