REVIEWVerity Audio

Verity Finn en Leben CS-300

Al tijdens mijn test van de sterk tot de verbeelding sprekende Accuphase toplijn, kwam het een keer ter sprake. Hi.Fine importeur Paul Hattink vertelde toen namelijk dat hij buiten zijn zo geliefde Japanse elitemerk, nog meer mooi speelgoed onder zijn vleugels had. Wel totaal anders qua uiterlijk, specifi caties en weergave, maar volgens hem beslist ook heel erg mooi en bijzonder. Het eerste product waar hij op doelde bleek een piepkleine buizenversterker van het Japanse Leben te zijn, terwijl het andere een gloednieuw model betrof van het Canadese Verity. De uiteindelijke klap op de vuurpijl had dit keer echter helemaal niets te maken met een van deze producten, maar veel meer met het zelf beleven van muziek. Paul had namelijk als grote verassing ook zijn akoestische gitaar meegebracht en wilde live enkele nummers van zijn laatste cd, `Concierto de Stonehenge` in de luisterruimte ten gehore te brengen!

De `Leben Hi-Fi Stereo Company` is een Japanse fabrikant van buizenversterkers. De ontwerper en eigenaar van Leben is de heer Taku Hyodo en hij behoort tot de acht meest vooraanstaande buizenelektronica ontwerpers van Japan. Voordat hij voor zichzelf begint in 1979 heeft hij tot zijn dertigste jaar bij het fameuze Luxman gewerkt, waar hij heeft meegewerkt aan verschillende beroemde en bekende buizenontwerpen.

Zijn eerste eigen creaties komen onder de naam KFH op de markt en zijn voornamelijk bedoeld voor cafés, bars en restaurants. Het eerste echt commercieel geschikte product is de in 1991 geintroduceerde KFH Triode 33 eindversterker die gebruikmaakt van 3C33 buizen. De naam Leben komt pas in 1995 met de introductie van de RS-35a eindversterker, echt `tot leven` en wordt in 1998 gecompleteerd met de bijbehorende RS-28c voorversterker. Een product wat ook vandaag de dag nog steeds in aangepaste vorm leverbaar is!

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE