REVIEWSamsung

Samsung UE40B7000

De UE40B7000 van Samsung is in meerdere opzichten een buitenbeentje. Zo is het toestel een van de eerste, echte lcd/LED tv’s op de markt in deze platte uitvoering en met de nieuwste technologie.

Volgens Samsung is de UE40B7000 de platste tv ter wereld met ingebouwde tuner. De diepte van het apparaat bedraagt inderdaad niet meer dan 2.99 cm. Dat getal komt op papier niet spectaculair over, maar in werkelijkheid is een dergelijk ultraplat scherm echt wel indrukwekkend. En je hoeft bepaald geen kenner te zijn om meteen het verschil te zien met een `normale` platte tv. De meerwaarde van een ultraplat scherm komt nog het meest tot uiting als je het ophangt aan de muur, maar ook als het gewoon op z`n meegeleverde voet staat is het een fraai zicht.

Rond het scherm zit een zwart kader, dat subtiel is afgewerkt met een rood biesje. Daaromheen zit dan weer een transparant kader. Zonder meer origineel dit alles, maar nogal gewaagd en om die reden allicht niet ieders smaak. Samsung levert onder het typenummer UE40B7020 echter ook een versie met een volledig zwart beeldkader van dit toestel. Ook wat de beeldgrootte betreft zijn er variaties mogelijk. Wij hadden de 40" versie op bezoek, maar er bestaat ook een kleiner 32" model met deze schermtechnologie en twee grotere versies, namelijk 46" en 55". Het 40" model is in veel kijksituaties enigszins aan de kleine kant.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE