Block V100 versterker, CD1000 cd-speler en Audio Epilog Adut luidsprekers

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 september 2009 | Fotografie Werner Ero | BLOK Furniture

Dit keer in Music Emotion een volstrekt willekeurige gezamenlijke test van twee merken die vooral beiden gemeen hebben dat ze met hun producten de extremen weten op te zoeken. Zowel het Duitse Block als het Kroatische Audio Epilog, zijn namen waar ik echt nog nooit eerder van had gehoord, maar dat is bij deze in een klap veranderd. Want deze producten zijn op zijn zachtst gezegd, bijzonder te noemen, heel bijzonder mag ik wel zeggen en sterk afwijkend van de grijze middelmaat.

Laat ik beginnen met het voorstellen van het Duitse Block waarbij meteen al hun verhelderende slogan `Audiofiele producten voor iedereen`, niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Deze in Oldenburg gelegen onderneming, is al sinds 1988 bezig met de import en distributie van verschillende audioproducten speciaal bedoeld voor de Duitse markt.

In eerste instantie heeft men zich sterk proberen te maken om vooral de Duitse consument apparaten aan te bieden, die voldoen aan de parameters zoals men die bij onze oosterburen nu eenmaal graag ziet. Zoals per modelserie gelijk uitgelijnde knoppen, displays en behuizingen, allemaal voorzien van dezelfde kleurtint en het gebruik van hoogwaardige materialen waarbij de bediening logisch en eenvoudig moet zijn.

Tot hun grote frustratie is het in al die tijd, ondanks zeer grote inspanningen, echter hooguit op enkele punten gelukt dit consequent voor elkaar te krijgen. Enkele jaren geleden was de maat echt vol en trok een geërgerde Michael Block de stoute schoenen aan door dan zelf maar een zeer ervaren audio ontwerper uit Essen in de arm te nemen. Einddoel was hierbij om de bovengenoemde idealen te verwezenlijken. Alles verliep hierbij eigenlijk bijzonder vlot en soepel totdat het op het produceren zelf aankwam.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE