Acoustic Signature Analog One MK III

Toen mijn dochtertje jaren geleden haar eerste tandjes kreeg liep het speeksel haar regelmatig overvloedig in de mond. Dat een volledig opgetuigde vijftig kilo zware draaitafel op volwassenen een vergelijkbaar effect kan hebben blijkt overduidelijk wanneer niets vermoedende bezoekers in mijn luisterruimte oog in oog komen te staan met een subliem voorbeeld van Duits-Japanse samenwerking op hoog niveau.

Nog voordat er een noot geklonken heeft wordt de combinatie unaniem als indrukwekkend ervaren. Zowel qua vormgeving, bouwkwaliteit en materiaalkeuze als qua afwerking. Kijkt u even mee en oordeelt u zelf. De gehele draaitafel is opgetrokken uit aluminium waarbij het freeswerk uitgevoerd is door computer gestuurde CNC machines.

Het basis chassis wordt gevormd door een massieve, acht centimeter dikke cirkelvormige plaat die rust op drie cilindervormige poten met aan de onderkant ronde schijven van een iets grotere diameter waarmee de poten onafhankelijk van elkaar in hoogte versteld kunnen worden. Volgens de importeur is er in de bevestiging van de poten aan het chassis een vorm van demping gerealiseerd waardoor ongewenste resonanties geen kans krijgen.

Het draaiplateau is vervaardigd uit een zachte metaallegering die resonanties uitdooft en heeft een dikte van vijf centimeter. Met bovenop als meest in het oog springende kenmerk de twee ringen van op rubber rustende koperen plaatjes die, het wordt bijna vervelend om te vermelden, eveneens aangebracht zijn in de strijd tegen resonanties. Wanneer de bijgeleverde vilten mat gebruikt wordt verdwijnen deze karakteristieke rondingen uit het gezicht en veranderd de uitstraling van de draaitafel op subtiele wijze.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE