REVIEWPerreaux

Perreaux Eloquence 250i

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 oktober 2009 | Fotografie Jan de Jeu | Perreaux

De Maori`s noemen het Aotearoa; het land van de lange witte wolk. Wij kennen het als Nieuw-Zeeland, een eilandenrijk gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Polynesië. Daarvan zijn de twee grote eilanden - het Noordereiland en het Zuidereiland - het belangrijkst. Zowel de grootste plaats Auckland als de regeringszetel Wellington bevinden zich op het Noordereiland. Voor echte High End zult u echter Cook Strait over moeten steken en uw reis nog enkele honderden kilometers voort moeten zetten. Dan pas arriveert u in Dunedin alwaar fabrikant Perreaux gevestigd is.

Gelukkig kan het dankzij de Nederlandse Perreaux distributeur ook eenvoudiger. Dat wordt duidelijk wanneer op zekere dag Guido Wander van E-audio Benelux een zware doos bij mij aflevert. Na opening blijkt er een 19,5 kilo wegende geïntegreerde versterker in te zitten. De Eloquence 250i.

Een groot deel van dit gewicht komt op het conto van de magnetisch afgeschermde 1000 VA toroidale transformator met XQ kern die het hart vormt van de 250i en hem volgens engineering manager Clinton Jensen maakt tot `the most powerful class AB integrated amplifier in the World`. Of dat daadwerkelijk zo is durf ik niet te zeggen maar feit is wel dat de 250i met zijn continue output van meer dan 320 Watt aan 8 Ohm hoge ogen gooit.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE