REVIEW

Nordost Tyr

De aanwezigheid van de Nordost Tyr kabels viel samen met de berichtgeving rondom Michael Jackson. Kun je respectvoller omgaan met zijn erfgoed door dit af te luisteren met behulp van deze kabels?

Heeft u zich wel eens afgevraagd welke twee platen mee zouden gaan naar een onbewoond eiland met een draaitafel op zonneenergie? Dat zijn ongetwijfeld `Kind of Blue` en `Thriller`. De eerste vertegenwoordigt volgens velen de essentie van de geïmproviseerde muziek en binnen de tweede zijn alle elementen van het populaire genre te vinden.

Het klassieke vakgebied is dan af te dekken met een meegesmokkeld exemplaar van Bach, zijnde het elementaire en briljante idioom waarop de serieuze muziek gegrondvest is. Michael Jackson was een generatiegenoot. Merkwaardigerwijs is de storm rondom zijn verscheiden redelijk snel gaan liggen en de stapeltjes re-releases in de weinige overgebleven platenwinkels symboliseren het `graantjepik` van de door dollartekens verblindde platenbonzen. Maar eerlijk gezegd is Thriller natuurlijk een absoluut meesterwerk.

Terugdenkend aan het enorme aantal jaren waarin deze plaat vreugde, plezier, herkenning en kostbare momenten heeft bezorgd. Ook de videoclip was destijds schokkend briljant.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE