Synergistic Research Tesla Powercell

Het Amerikaanse Synergistic Research is voor mij een van de meest bijzondere en afwijkende fabrikanten die er op audiogebied te vinden zijn. Het merk onder leiding van Ted Denney II, is vooral bekend geworden door zijn apart geconstrueerde audiokabels die opzienbarend weten te presteren. Vooral de kostbare Tesla serie is voorzien van vele noviteiten zoals onder meer actieve afscherming in audiokabels, waarbij de buitenmantel bewust met een stroomsignaal wordt verzadigd zodat externe stoorinvloeden geen kans meer maken. Sinds kort heeft het merk zijn werkgebied verder uitgebreid met enerzijds de Acoustic Art klankschalen en anderzijds een drietal Tesla PowerCell lichtnetreinigers.

Ook al is het alweer een behoorlijk aantal jaren geleden, toch kan ik mij nog als de dag van vandaag herinneren hoe ik met het merk Synergistic Research in aanraking ben gekomen. Het was op een luisteravond bij collega Jan de Jeu, die al geruime tijd en tot volle tevredenheid gebruik maakte van een set bijzonder gecostrueerde witte kabels van een merk waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Het bleek om producten te gaan van het Californische merk Synergistic Research, een fabrikant die ontzettend veel geld, tijd en moeite steekt in het bereiken van een zo realistisch mogelijke geluidsweergave.

In mijn ogen waren het toen vooral apart geconstrueerde kabels. Tamelijk stug, voorzien van stevig klemmende connectoren en een spierwitte kous om de verschillende aders heen. Meest opmerkelijke aspect waren echter de behoorlijk fel oplichtende blauwe led’s aan de uiteinden. Na mijn opmerking dat het dan wel heel sfeervol was zo’n prachtige achtergrondverlichting maar wat er nu eigenlijk het nut van was, vertelde Jan mij het nodige over de werking en achtergrond van deze producten. In de periode van die eerste kennismaking was er nog geen Nederlandse importeur beschikbaar, maar gelukkig is daar vanaf 1 oktober 2007 verandering in gekomen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE