REVIEWQRT

Quantum Magnetic Field Stabilizer

De hoofdredacteur heeft de charmante gewoonte om producten waar niemand iets mee kan, altijd in de luisterruimte te droppen van deze reviewer. Dat voedt ook een zekere allergie voor kabels, filters en ander speelgoed, met een hoog heilige graal gehalte in glossy brochures. Aan de andere kant wekt het ook steeds opnieuw de nieuwsgierigheid op. Zou er eindelijk eens een accessoire zijn dat werkt en doet wat de folder belooft? In glimmende aluminium behuizingen staan hier dan ook de producten van Quantum Resonant Technology, voorzien van even gelikte folders en verdere technische documentatie.

Uit Music Emotion - Februari 2010

High-end audio heeft vanaf de jaren tachtig een zeker voodoogehalte gekregen. Er ontstond toen een booming markt voor accessoires zoals kabels, filters, cones en metalen stripjes van Peter Belt. Een goed systeem bestaat in principe gewoon uit passende elektronica en luidsprekers in een behoorlijke akoestiek. Goed gekozen accessoires kunnen soms een laatste procentje verbetering toevoegen aan een al op topniveau spelend systeem, maar vormen geen oplossing om ten goede te keren wat in de basis niet klopt.

Quantum Resonant Technology wordt in de markt gezet door Nordost. Vanuit de wereldwijde reputatie die deze kabels hebben en de goede naam van het bedrijf, zal Nordost niet zomaar haar naam verbinden aan producten die zich niet positief onderscheiden. Uiteindelijk is Nordost het enige bedrijf in de wereld, dat op elke show haar producten echt demonstreert en de kwaliteitsverschillen en verbeteringen overtuigend neerzet. Dat durft geen enkele andere kabelaar. Quantum Resonant Technology voorziet de consument ook met uitgebreide documentatie.

Wie goed leest kan zich niet helemaal aan de indruk onttrekken dat het geheim van deze apparaten niet volledig duidelijk wordt. Het is legitiem dat fabrikanten hun intellectuele assets willen beschermen, maar de verwijzing naar de kwantummechanica is een enigszins doorzichtige afl eidingsmanoeuvre. Het wekt in ieder geval een stukje nieuwsgierigheid op, want iedereen zal toch belangstelling hebben naar de aard der dingen en naar de bouwprincipes van het voor ons zichtbare universum.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen


EDITORS' CHOICE