REVIEWFurutech

Furutech Accessoires

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 07 december 2011 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Furutech

In de luisterruimte liggen een aantal producten uit het uitgebreide leveringsprogramma van Furutech. Deze Japanse fabrikant houdt zich bezig met de productie van kabels, connectoren, wandcontactdozen, zekeringen, blokken en filters. De producten stralen een zekere luxe uit. Tijd om kennis te maken met wat ze bij Furutech bedoelen met `Pure Transmission`.

Uit Music Emotion - Maart 2010

Het onderwerp van deze review betreft kabels. Soms kom je vertwijfelde consumenten en redacteuren tegen die niets meer begrijpen van kabels en daar geen vat op hebben. De reactie gaat dan twee kanten op. Iedereen kent de groep die kabels nonsens vindt en de andere groep die heilig gelooft in de zegeningen van de draad, als laatste redmiddel voor een slecht uitgekozen systeem. De waarheid ligt vanzelfsprekend in het midden. Hoewel niet alles bekend en doorgerekend is met betrekking tot kabels, is er wel een theoretische basis waaruit een inzicht in de werking van kabels kan ontstaan. Wie een beetje wiskunde toepast begrijpt voor een signifi cant deel hoe kabels werken. Daarom hier een `quick & dirty` inzicht, maar even zonder de wiskunde.

In dit verhaal worden bewust een aantal zaken niet verteld, want het is niet de bedoeling om de industrie wijzer te maken. De werking is deels te verklaren vanuit de elektromagnetische theorie. Het signaal plant zich als een `golf` voort door het elektrische, akoestische en mechanische domein. Deze zijn onderling gerelateerd, hier gaan dingen fout en dat resulteert in een zogenaamde `wavetransfer- error functie`. Dat zijn simpel gezegd de fouten die we uiteindelijk horen als afwijking van het oorspronkelijke signaal.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

LET OP: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen


EDITORS' CHOICE