REVIEW

HifiTuning.com Ultimate 3 - zekeringen voor audiotoepassingen

Werner Ero | 01 april 2010 | Fotografie Werner Ero

Na jarenlang reeksen testproducten te hebben besproken die meestal bestonden uit vele kilo`s tellende apparatuur, is het dit keer de beurt aan het allerkleinste hifi onderdeel wat ik ooit heb mogen testen. Voor mij ligt namelijk een piepklein zakje met daarin een stel zekeringen van Hifi -Tuning.com, welwillend beschikbaar gesteld door importeur/winkel King Audio uit Velp.

Door in de loop der jaren opgedane ervaring, weet ik dat in en rond een audiosysteem echt alles invloed op de uiteindelijke weergave kan hebben. Van daadwerkelijke wijzigingen of aanpassingen in een set, tot zelfs kleine relatief onbeduidende ingrepen in het interieur zoals het verplaatsen van een kussen op de bank of plaatsen van extra boeken in een boekenkast. Dus ook een `simpele` netzekering zou in principe een hoorbaar verschil kunnen bewerkstelligen.

Van origine zou deze test alleen om zekeringen voor de meterkast gaan, maar op mijn verzoek heb ik ook de beschikking gekregen over zekeringen die de exemplaren in mijn cd loopwerk, dac en geïntegreerde versterker zouden kunnen vervangen. Dit om de eventuele hoorbare verschillen zo duidelijk mogelijk te krijgen. Al met al een hele luisterklus waar ik belangstellend en met open vizier ben ingestapt. Ondanks de grote stroom aan positieve reacties aangaande deze audio grade zekeringen, ben ik diep in mijn hart toch wel een beetje cynisch aangaande de beloofde verbeteringen. In veel gevallen is er namelijk maar al te vaak sprake van vooral veranderingen in plaats van daadwerkelijke verbeteringen. En producten die echt weergavezaken kunnen verbeteren zijn helaas nog steeds behoorlijk schaars. Dat maakt deze materie helaas nogal ondoorzichtig en grillig van karakter. Aan mij nu de schone taak wat deze zekeringen in de dagelijkse praktijk weten te bewerkstelligen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

 


EDITORS' CHOICE