REVIEW

Impact Audio IA-01 voor- en IA-02 buizen eindversterker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 juni 2010 | Fotografie Redactie HiFi.nl

Tijdens de zeer geslaagde laatste editie van de audio show van Studio Alkmaar in het AZ stadion, werd één van de betere demo`s verzorgd door Gijs de Jonge van het gloednieuwe Nederlandse merk, Impact Audio. Zij aan zij met de topmodellen van een selecte groep internationale producten, wist Gijs zijn geesteskinderen te laten stralen op een paar zeker ook niet misselijke Leonore luidsprekers van het Canadese Verity Audio. In dit artikel zowel een kennismaking met deze nog jonge ontwerper als een uitgebreide test van zijn eerste versterkerloten.

Mede doordat ik door de grote drukte in de Hi-Fine ruimte op de AZ show nogal achteraan kwam te staan, moet ik eerlijk toegeven dat ik min of meer werd gefopt door de Impact Audio demo. Ik dacht namelijk dat na overschakeling van de grote Accuphase set naar de Impact Audio versterkers, gebruik zou worden gemaakt van dezelfde reusachtige Triangle Magellan Grand Concert Sw2 luidsprekers.

Niets was echter minder waar, want deze Nederlandse buizenversterkers waren enkel op een veel kleiner paar Leonore Verity luidsprekers aangesloten welke ik door het vele staande publiek volledig over het hoofd had gezien! Des te opmerkelijker vond ik het feit dat zowel het podium als het 3D ruimtebeeld, ogenschijnlijk op dezelfde hoogte en afstand werden geprojecteerd als de zeer veel grotere Triangles! De klankbalans die gepresenteerd werd was verder erg open, helder en nogal lichtvoetig van karakter. Het bezat daarbij een prettig soort kleinschaligheid en de typische vloeiende en organische weergave zoals alleen goede buizenontwerpen dat lijken te kunnen.

Door deze overtuigende demo werd mijn interesse op slag gewekt en besloot ik nader kennis te gaan maken met de ontwerper achter deze producten, Gijs de Jonge. Omdat het erg druk was tijdens deze demo’s, hebben we het op dat moment slechts gelaten bij een eerste kennismaking en het uitwisselen van onze visitekaartjes. We maakten daarbij tevens de afspraak om na de show snel met elkaar in contact te treden. Zo gezegd zo gedaan en een kleine maand later kwam Gijs samen met zijn vrouw Hege dan ook bij mij op bezoek om zowel een set van zijn nu al roemruchte Impact Audio versterkers af te leveren, als wat meer te vertellen over zijn achtergronden en motivaties.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE