REVIEWRevel

Cyrus & Revel Concerta F12 luidsprekers

Werner Ero | 18 november 2011 | Fotografie Werner Ero | Revel

Het Amerikaanse Revel en het Engelse Cyrus kunnen beiden bogen op zowel een rijke historie met veel successen, een uitgebreid productassortiment als vooral een sterk streven naar perfectie. Toch kunnen de dit keer door importeur Audiac aangeboden testproducten, onderling bijna niet meer verschillend zijn. Want laten we eerlijk zijn, waar de Cyrus producten er door hun gestroomlijnde, compacte en degelijke bouw, gelikt en modern uitzien, ogen deze Revels uit de prijsgunstige Concerta serie, bijna bovenmatig conservatief. En de klank? Die bleek bij beide representanten nog de nodige verrassingen in petto te hebben.

Uit Music Emotion - September 2010

Revel is een sinds midden jaren negentig van de vorige eeuw opererende luidsprekerfabrikant, die sinds jaar en dag vooral bekend staat om de compromisloze state-of-the-art luidsprekerontwerpen. Vooral de modellen uit de duurste Ultima reeks kunnen wereldwijd bogen op veel waardering en een ijzersterk imago.

Sinds 1997 staat ontwerper Kevin Voecks aan het hoofd van de Revel luidsprekerontwikkelafdeling en in de daarop volgende periode zijn er veel toonaangevende modellen geïntroduceerd. Kevin heeft zijn sporen in het verleden al ruimschoots verdiend door complete modellijnen te ontwerpen voor bekende ondernemingen als Mirage en Snell Acoustics. Hij staat als ontwerper verder vooral bekend om het feit dat hij wetenschap en goede metingen een wezenlijk onderdeel vind naast de vele kritische luistersessies die bij het ontwerpen van een model altijd nodig zijn en zullen blijven.

Het moge duidelijk zijn dat hij dan juist bij Harman International op de juiste plaats zit, want (bijna) geen enkele andere fabrikant ter wereld heeft zoveel verschillende faciliteiten (dode kamers, meetapparatuur en blindtest luisterruimtes waar op zelfroterende schijven de luidsprekers kunnen worden opgesteld!) tot zijn beschikking als deze moedermaatschappij.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE