REVIEWOnkyo

Integra DTR-70.1

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 31 juli 2010 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Onkyo

In het theater staat de Integra DTR-70.1 av-receiver, een mainframe dat afgeladen is met de nieuwste mogelijkheden, protocollen en interfaces. De techniekfreak kan zich helemaal stukbijten op de vele features. De doorsnee consument beschikt, na configuratie door de lokale system-integrator, over een theater- en muzieksysteem dat de stoutste dromen werkelijkheid doet worden.

Met alle respect voor de enorme hoeveelheid intelligente technologie die in moderne av-receivers is verzameld, is er iets voor te zeggen dat dit concept `over the top` is en vraagt om een heel nieuwe architectuur voor theatersystemen. Avreceivers krijgen een steeds toenemende functionaliteit op hetzelfde chassis en de gemiddelde consument zal steeds meer moeite hebben om al die features en de samenwerking daartussen goed te plaatsen.

Je dient namelijk een helder concept te hebben over de samenwerking van audio- en videoswitching, de daarbij horende multiroom-mogelijkheden, alle features die de netwerkinterface biedt, de verschillende decoderingssystemen voor audio en video, de samenwerking van zo’n receiver met andere apparatuur, allerlei mogelijkheden voor bridging en filtering van subwoofers en luidsprekers, roomcorrection en de afstandsbediening die doorgaans zelf een flinke uitdaging neerzet.

Vooral als met zo’n remote control ook andere apparaten benaderbaar zijn en allerlei macro`s kunnen worden gemaakt, dan houdt zo’n ding het midden tussen nachtmerrie- achtige proporties en een handzame terminal die de westerse complexiteit terugvoert tot gebruiksvriendelijke dimensies.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE