ASR Basis Exclusive

Friedrich Schaefer ontwerpt en bouwt zijn versterkers in een mooie bosrijke omgeving in het Duitse Herborn. In een voormalige kazerne, compleet met atoomvrije kelder, die ooit toebehoorde aan het Amerikaanse leger. Misschien hebben zijn versterkers daarom wel de spreekwoordelijke bouwkwaliteit van een tank.

Wie het merk ASR kent denkt bij het horen van de naam waarschijnlijk direct aan de Emitter versterkers van dit merk. Maar Herr Schaefer maakt ook phono voorversterkers. En net als zijn ge√Įntegreerde versterkers worden ook die phono trappen gekenmerkt door een degelijke bouwkwaliteit en is er veel aandacht besteed aan de stroomverzorging. Dat geldt voor het instapmodel de Basis maar meer nog voor het boegbeeld, de Basis Exclusive. Een tien kilo wegende phono met een bijbehorende voeding van maar liefst 26 kilo.

Er bestaan twee uitvoeringen; de versie met √©√©n ingang en de variant met twee ingangen. Voor deze test krijg ik via importeur Ben Wijmans van Audipulse de beschikking over de ultieme phono van ASR. Het gaat dan om het volledig ingespeelde demomodel van de fabrikant zelf. De 2010 versie die door hem onder andere ook gebruikt werd op de High End 2010 in M√ľnchen.

Tijdens het uitpakken van de twee grote dozen blijkt dat beide componenten zorgvuldig gewikkeld zijn in luxe witte doeken die bij mij acuut de associatie van een baby in zijn wieg oproepen. De Care-set met de fl es met antistatische plastic cleaner en de speciale poetsdoek versterken de indruk dat het hier gaat om een luxe artikel. De Repair-set met het sleuteltje, de reserve schroeven en de reserve zekeringen geeft aan dat aan alles is gedacht.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE