Monitor Audio BX5 & Isotek Solus

Monitor Audio Nederland B.V. leverde onlangs twee nieuwe producten af. Een betaalbaar en ambitieus opgezet netfilter en de Monitor Audio BX5 vloerstaande weergever uit de vernieuwde Bronze Series. Interessante producten om aan te schaffen met hetgeen resteert van het vakantiebudget.

Waarom heb je een netfilter nodig? Er zijn argumenten te vinden ter onderbouwing van de stelling dat filters allerlei problemen oplossen die zich bevinden in kabels en in de apparaten zelf. Een goede ontwerper bouwt namelijk een apparaat waar rekening gehouden is met de elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en dat dus voldoet aan de regelgeving hiervoor. Het lijkt erop dat veel hifi-apparatuur niet of onvoldoende in overeenstemming is met deze standaarden.

Dat komt omdat veel kleinere ontwerpers kennelijk niet weten waar het over gaat en voor de grotere ondernemingen betekent die compliance een kostenpost. Je zadelt de consument thuis dus op met de problemen en met het vinden van oplossingen. De consument koopt vervolgens een filter of neemt andere maatregelen, maar die zouden eigenlijk al in de apparatuur gebouwd moeten worden.

Iedereen kent de meest voorkomende problemen met EMI oftewel `ruis`. De schoonheid van een audiosignaal wordt minder vanwege storingen en/of je ontvangt gewoon radiozenders die door het gewenste signaal heen klinken. Om het heel simpel te houden is er storing die instraalt op bekabeling en apparatuur, stoort apparatuur op elkaar en storen delen van een apparaat op andere delen van hetzelfde apparaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE