REVIEWTeac

TEAC WAP AX-100

Het netwerktijdperk confronteert de consument met een toenemende verzameling apparaten met alle mogelijke vormen van functionaliteit. Vroeger bestonden de radio, de grammofoon, eventueel een radiogram, losse buizenversterkers, luidsprekers en later de televisie. De wereld was overzichtelijk en verklaarbaar. Tegenwoordig is dat nog steeds zo, maar wel voor degenen die zeer goed geïnformeerd zijn en de weg weten in de nog steeds toenemende hoeveelheid exotische black boxes, die bezit nemen van onze woon- en werkomgeving, onze geest en ons voorstellingsvermogen. Zoals de nieuwe Teac WAP AX-100 wireless audio receiver. Maar, doe mee, haal het in huis, stel je open en geniet ervan. De wereld was namelijk nog nooit zo interessant.

De Teac WAP AX-100 is een wireless audio receiver. WAP staat trouwens voor Wireless Audio Player. Het apparaat is voorzien van een ingebouwde stereoversterker die 50 Watt vermogen per kanaal kan leveren in een 4 Ohm belasting. De techniek is gebaseerd op ICEpower-modulen van B&O. De Teac WAP-SMR (SMR = streaming media receiver) wordt aangesloten op een thuisnetwerk. De WAP kan communiceren met een draadgebonden LAN en een WLAN.

De daarin opgenomen pc, NAS of notebook functioneert dan als een media-server en/of een music library. De muziek kan ook betrokken worden vanaf een usb-device, vanaf door het net aangeleverde internet radiostations, vanaf FM-radio (met behulp van de optionele usb FM radiostick `FM-100`) en vanaf een optionele interne harddisk. Die FM-100 kan ook op een willekeurige pc aangesloten worden teneinde naar de FM-band te kunnen luisteren. Om naar internet te luisteren is in principe geen pc nodig. Muziek vanaf internet kan ook direct opgenomen worden op een usb-device of op de (optionele) ingebouwde harddisk.


Klik hier voor de iPad vriendelijke versie


EDITORS' CHOICE