REVIEWEsoteric

Keizerlijke grandeur

Het Japanse high-end merk Esoteric staat voor veel muziekliefhebbers synoniem voor zeer hoogwaardige digitale disc spelers, master klokken en dac`s. Minder bekend is dat de onderneming ook actief is in het vervaardigen van al even hoogwaardige versterkers, luidsprekers en kabels. Sinds enkele jaren is Esoteric zelfs actief betrokken bij het opnieuw masteren van reeds eerder uitgebrachte klassieke meesterwerken, welke vervolgens onder het Esoteric label weer worden heruitgebracht. In deze test is een complete set Esoteric componenten uit de 03 serie te gast in mijn luisterruimte en dat leidt tot de nodige muzikale avonturen.


Het flamboyante Esoteric staat al sinds jaar en dag garant voor audiocomponenten die de benauwende grijze middelmaat met succes weten te ontstijgen. Hier geen plaatstalen standaardbehuizingen gevuld met van de plank gepakte ontwerpen en als de nieuwe kleren van de Keizer weer worden verkocht.

Nee, bij Esoteric gaat het er heel anders aan toe. Door de enorme ervaring opgedaan in zowel consumenten- als studio omgevingen, is men vroegtijdig in staat om evenwichtig klinkende producten te ontwerpen. Zoals het een hoogwaardige Japanse onderneming betaamt, wordt daarbij tot in het kleinste detail zowel technologisch als zeker mechanisch, met zoveel mogelijk ontwerpparameters rekening gehouden. Het eindresultaat is in geval van deze 03 serie, een reeks bijzonder volwassen producten waarbij in eerste instantie de vaak extreem robuust uitgevoerde constructie veel indruk maakt.

Esoteric K-03

De Esoteric K-03 sacd-speler heeft niet alleen qua naam veel weg van de gelijk genaamde, 8047 meter hoge bergtop gelegen in het Pakistaanse Karakoram. Ook de massieve en extreem solide uitstraling van de constructie en het streven naar het hoogste en maximaal haalbare zijn zonder meer gelijkenissen. De K-03 sacd-speler (44,5 cm breed, 16,2 cm hoog en 43,8 cm diep) is rechtstreeks afgeleid van het € 19.999,- kostende Esoteric K-01 topmodel en deelt daarmee vele technieken en componenten.

Lees het hele artikel in de iPad vriendelijke PDF!

EDITORS' CHOICE