REVIEWT+A

T+A Caruso met CM Active speakers

Rene Smit | 04 juli 2010 | Fotografie Rene Smit | T+A

T+A is een merk wat bij mij vooral een beeld van hoge kwaliteit in combinatie met een koele industriele vormgeving oproept. Met de komst van de Caruso, een `one box compact hifisysteem`, in mijn luisterruimte moest ik dat beeld enigszins bijstellen. De kwaliteit is natuurlijk pas te beoordelen na uitgebreid aan de tand voelen, de totaal andere uitstraling manifesteert zich direct bij het uitpakken. De Caruso is een echt design product in de goede zin van het woord.

Afgaande op de specificaties kun je niet anders dan constateren dat T+A deze Caruso voorzien heeft van bijna alle afspeelmogelijkheden die momenteel voorhanden zijn. Zo kan de Caruso onder andere overweg met CD, CD-R, CD-RW en diverse DVD formaten inclusief DVD-Video. Helaas ontbreekt de mogelijkheid Blu-Ray Discs af te spelen. Er is een ingebouwde FM tuner en het apparaat kan, al dan niet draadloos gekoppeld aan computer(netwerk) of NAS, muziek streamen. Behalve muziek afspelen vanaf de harde schijf maakt de koppeling met een computer of router het mogelijk om Internet radio te beluisteren. Aan de bovenzijde is de Caruso voorzien van een iPod docking mogelijkheid. De meegeleverde uitgebreide afstandsbediening werkt ook in combinatie met de geplaatste iPod voor een optimaal bedieningsgemak.

De achterzijde van het apparaat oogt opgeruimd, logisch omdat nagenoeg alles al ingebouwd is. Links zit de aansluiting voor een geaard netsnoer, een stevig exemplaar wordt meegeleverd, met daarboven de aan- uitschakelaar. Daarnaast van links naar rechts een LAN aansluiting, 75Ohm antenne aansluiting, twee stereo ingangen voor externe bronnen, een composiet video out, component video out, pre- out links en rechts en voor subwoofer en een speciale T+A SClink. Centraal bijna bovenaan nog een aansluiting voor de meegeleverd Wlan antenne. Luidspreker aansluitterminals ontbreken, de 3 ingebouwde versterkers kunnen uitsluitend de ingebouwde speakers aansturen. E�n zorgt voor de basweergave, de andere twee sturen de midden en hoog units aan.

Ook de voorzijde ziet er gelikt en strak uit. Centraal geplaatst is de grote duidelijk afleesbare display met direct daarboven de cd-lade. Deze is zo goed in het geheel ge�ntegreerd dat ik de lade in eerste instantie volledig over het hoofd zag. Het aantal toetsen is beperkt tot het hoogst noodzakelijke wat de bediening simpel en intu�tief maakt. Op het front bevinden zich ook nog een USB en hoofdtelefoon aansluiting. Jammer dat de USB aansluiting niet is voorzien van enige vorm van afdekking zodat de aanwezigheid iets minder in het oog zou springen. Standaard is de Caruso uitgevoerd in zwart met een zware zilverkleurige boven en onderplaat. De Caruso rust niet op voetjes of iets dergelijks maar staat op twee zware verchroomde buisjes die kruislings aan de bodemplaat bevestigd zijn. Die zorgen voor de ruimte die nodig is om de laagweergever en basreflexpoort te laten ademen. Naast zwart is de Caruso nu tijdelijk leverbaar als Limited Edition in het wit.

MERK

EDITORS' CHOICE