Kemp Hi-Powercord III & Entreq AC Wraps

Lichtnetkabels fungeren letterlijk en figuurlijk als de voedingsaders van een weergavesysteem. Maar tegelijkertijd kunnen ze ook één van de meest vervelende storingsbronnen in zo`n systeem worden. Gevoelige apparaten kunnen namelijk 50 Hertz strooivelden oppikken van lichtnetkabels. Ook kunnen lichtnetkabels als antenne gaan fungeren zodat ze naast de gewenste stroom ook nog eens (vaak hoogfrequente) vervuiling gaan aanbieden.

Enter the Kemp HI-Powercord, een reeds gerespecteerde kabel die nu in zijn derde incarnatie leverbaar is. Het door Ron Kemp geleverde duo HI-P.c. IIIs werd vergezeld van twee sets Entreq AC Warps die de prestaties verder zouden moeten verbeteren.

De relatief zware Hi-Powercord III heeft een 11 mm doorsnede en vijf 1.5 mm² aderbundels van OFC koper. De verpakking is sober maar effectief; een plastic klikbox (een kartonnen doos, zoals dat van de meeste Kemp producten zou milieuvriendelijker zijn geweest). Voor alle Kemp power cords worden netstekkers van Bals toegepast die naar de specificaties van Kemp Elektroniks in Duitsland worden vervaardigd. Ook na jaren intensief gebruik garandeert Kemp een onverminderd contact en blijvende prestaties.

Om resonanties tegen te gaan is de netstekker inwendig op specifieke plekken gevuld met hars en een vulkanisch (zwart) zand. Dankzij de aanwezigheid van edelmetalen in dat zwarte zand vormt het een zekere EMI en RFI blokkering. Secundaire mechanische demping van de contacten en zelfs de behuizing van de lichtnetverdeeldoos worden door Kemp genoemd als positieve neveneffecten. Ook de IEC plug is met dat zwarte zand gevuld en daarnaast omwikkeld met metaalfolie zodat het volledig afgeschermd is.


EDITORS' CHOICE