Ultimate Ears TripleFi 10 in-ear hoofdtelefoons

Max Delissen | 05 februari 2010 | Ultimate Ears

Steeds vaker zien we apparatuur die ontworpen is voor de professionele geluidswereld doordringen in de hifi. Dat kan vergeleken worden met ontwikkelingen uit de Formule-1 waar `gewone` automobilisten vandaag de dag plezier en profijt van hebben. Een van de bekendste voorbeelden in de hifi is de mini-monitor (meer bepaald de legendarische LS3-5A van Rogers), maar ook merken als PMC, Nagra en Apogee hebben hun oorsprong in de professionele geluidswereld. En sinds een tijdje mag ook Ultimate Ears zich in dat rijtje voegen. Hun Triple-Fi hoofdtelefoon is rechtstreeks afgeleid van de in-ear monitoring waar zo`n 75% van alle grote artiesten ter wereld vandaag de dag het podium mee op gaat.

Dat heeft een aantal enorme voordelen, zoals ik in de loop van dit verhaal duidelijk zal proberen te maken, maar ook een paar aandachtspunten waar potentiele kopers beslist even bij stil moeten staan voor ze de keus maken om de TripleFi 10 als reisgenoot te kiezen. Eerst maar eens een stukje technische achtergrond.

Er worden flink wat accessoires met de TripleFi 10 meegeleverd. In een mooi metalen opbergblikje zitten een verlengsnoertje, een dempend verloop-snoertje, een verloop-plug naar een ¼ inch jackplug, een schoonmaakinstrumentje om oorsmeer of andere vervuiling uit de smalle geluidskanaaltjes te verwijderen, en vijf setjes oorkussens.

De TripleFi 10 heeft, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, drie separate membranen aan boord om de lage, midden- en hoge tonen weer te geven. In feite zit in deze in-ear dezelfde `motor` als in de professionele in-ear monitors, alleen worden die laatste op maat gemaakt om het oor van de drager volledig af te sluiten voor geluid van buitenaf. Bij de TripleFi 10 moet de gebruiker het doen met standaard (maar bloedmooie metallic azuurblauwe) behuizingen.

 


EDITORS' CHOICE