Advance Acoustic 1000 serie

Normaal zorg ik ervoor thuis te zijn als een importeur zijn ter recensie aangeboden spullen komt brengen. In het geval van Advance Acoustic moest ik verstek laten gaan. Misschien wel beter voor mijn gezondheid, want bij thuiskomst stonden er vijf grote dozen in de gang. Twee daarvan konden doorgestuurd worden naar mijn collega, de drie grootste bleven bij mij staan.

Daaruit kwamen tevoorschijn: een MPP 1000 voorversterker van Advance Acoustic en twee grote MAA 1000 monoblokken, die samen een netto gewicht van bijna 80 kilo op de weegschaal zetten. Gewicht is geen garantie voor kwaliteit, daarom is er na het tillen heel veel geluisterd naar de set. In twee opstellingen met diverse bronnen waren de resultaten genoeg de moeite waard om een mooi verslag van te schrijven.

Voor en eind

Advance Acoustic is niet scheutig met het rondstrooien van informatie over het ontwerp van de MAA 1000 eindversterker en de MPP 1000 voorversterker. Bekend is dat het ontwerp en de eindcontrole geheel in Franse handen zijn, terwijl de assemblage in China heeft plaatsgevonden.

Advance Acoustic 1000 serie

Om u toch iets beter te informeren dan alleen over de specificaties, gingen de kappen van de omvangrijke kasten. Veel bereik ik daar niet mee. Ik zou dan alles moeten slopen. Wat ik in de MAA 1000 wel zie, is een forse ringkerntransformator van 1000 VA in een eigen compartiment, 120.000 µF buffering in de voeding en vier zichtbare printplaten. Hoeveel eindtransistoren zijn gebruikt en welk type blijft mij onbekend. Alles is zwaar uitgevoerd.

MERK

EDITORS' CHOICE