REVIEWLinn

Linn Dynamik SMPS voeding

Kilian Bakker | 25 september 2009 | Linn

SMPS, oftewel Switch Mode Power Supply is een voedingstechniek die door vele audiofielen met grote argwaan wordt bekeken of zelfs vermeden. Goedkope SMPS voedingen zoals die voor laptops en met name beeldapparatuur (LCD/TFT schermen en TV`s) kan meer kwaad dan goed doen; een lager stroomverbruik en lagere kosten versus via het lichtnet (en/of de ether) geïnduceerde storing.

Veel High End audiofabrikanten zijn echter geheel overtuigd van SMPS, mits correct ontworpen en uitgevoerd. Één van de meest toegewijde ontwikkelaars van werkelijk hoogwaardige en lichtnetvriendelijke SMPS voedingen is het Schotse merk Linn. Daar in Eaglesham, Glasgow doen ze graag alles net even anders dan het gros van de audio elite. Linn electronica wordt geheel binnenshuis ontwikkeldeld en geproduceerd, tot en met de SMD-printplaten maar ook de voedingen.

Linn Dynamik SMPS voeding

Linn maakt overigens al bijna twintig jaar SMPS voedingen en heeft in die tijd al meerdere generaties de revue laten passeren. De eerste Linn SMPS (Brilliant genaamd) werd specifiek ontwikkeld voor hun beste digitale bron, tuner en voorversterker uit de LK lijn terwijl de toepassingsmogelijkheden inmiddels zijn uitgebreid tot eindversterkers. Maar de Linn SMPS saga is blijkbaar nog lang niet ten einde want ze doen daar niets liever dan de reeds door hunzelf uitgevonden audiowielen na verloop van tijd geheel opnieuw uitvinden. De nieuwste generatie SMPS voedingen draagt de klinkende en volgens Linniaanse traditie misspelde naam Dynamik. 

MERK

EDITORS' CHOICE