REVIEWRoksan

Roksan K2 CD speler


René van Es | 10 september 2009 | Roksan

Het is inmiddels jaren geleden dat ik een Roksan cd speler in huis kreeg, waardoor ik mij niet meer kan herinneren hoe die destijds muziek afspeelde. Wat ik wel weet is dat ik behoorlijk onder de indruk was van de kwaliteit en Roksan prees dat zij de modegril van upsampling niet volgden. Inmiddels is Roksan zoals blijkt nog steeds de concurrentie niet gevolgd in die techniek.

Want ondanks wat de folders en handleiding beweren, is het een 44.1 kHz bit rate cd speler. Des te meer ben ik benieuwd hoe de K2 speler gaat presteren in de set. Daartoe heeft hij langdurig staan spelen en ruim aan het lichtnet gehangen, om zo de interne dac te stabiliseren.

Techniek

In een set hangen betekent de speler zodanig aansluiten dat hij in staat geacht mag worden een optimale prestatie te leveren. Overeenkomstig het prijsniveau van de Roksan K2 heb ik gekozen voor een PrimaLuna PL2 geïntegreerde versterker, waarin ik de KT-88 buizen heb gewisseld voor EL34 types.

Roksan K2 CD speler

Als tegenhanger van de K2 staat er een PrimaLuna PL2 cd speler. De luidsprekers worden gevormd door een paar Ruark Sabre III monitors, die vanwege hun beperkte fysiek aangevuld zijn met een Dynaudio 250 subwoofer. Veel meer is er niet nodig om muziek te maken. Of het moeten de Chord luidsprekerkabels zijn, de Inakustik interlinks en de Supra netsnoeren. Die laatste aangesloten op een SEEC netfilter. Alles vindt een plekje in een eenvoudig Ikea rek. Waarbij opgemerkt mag worden dat de speler zelf geheel van de ondergrond is ontkoppeld met een Gingko Audio platform dat toch beschikbaar was.

Roksan K2 CD speler

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »