REVIEWTangent

Productbespreking: Tangent HIFI 200

(Productbespreking/Advertorial)

Voor wie HiFi.nl zou willen verwijten alleen dure of zo u wilt `high end` producten te bespreken, lees dan even door. Ook apparatuur uit vriendelijkere prijsklassen komt aan bod, zoals in dit geval een set bestaande uit stereo-versterker, cd-speler en tuner. Met een totaalprijs van zo`n 800 euro zeker niet duur te noemen; wat mag u hiervoor verwachten?

Stereo is natuurlijk nooit weg geweest, het is wel opvallend dat er al enige tijd een toename is van apparatuur puur gericht op muziekweergave. In stereo dus, de alles in √©√©n, ook beeld producerende meerkanaals sets lijken wat minder dik gezaaid te zijn. Zo`n `ouderwetse` stereoset heb ik mogen meenemen om thuis aan de tand te voelen. De alom bekende samenstelling van ge√Įntegreerde versterker, cd-speler en tuner wordt door de fabrikant omschreven als samen nog beter presterend dan los van elkaar. Het ziet er in ieder geval erg fraai uit. Een voor deze prijsklasse bepaald dik aluminium front, een sobere maar stijlvolle vormgeving.

E√©n afstandbediening waar de hele set mee wordt bespeeld. Overigens krijgt u bij ieder van de drie componenten dezelfde afstandsbediening,  dus als u er eens √©√©n verliest...  En aansluitmogelijkheden op de versterker die er niet om liegen. Wat te denken van zware ge√Įsoleerde en vergulde speaker aansluitingen en een (MM) phono-ingang? Of van een extra voorversterker uitgang, en een subwoofer uitgang met regelbare crossover? Ook aanwezig is een rs232c poort, vermoedelijk voor software-upgrades of voor integratie in een home-automation systeem, hoewel de website daar geen duidelijkheid over verschaft. Niettemin vind ik dit allemaal bepaald goed verzorgd, en zulke aandacht voor details belooft iets voor de aandacht voor geluidskwaliteit.

Bediening 

Omdat de set op de redactie al had kunnen inspelen, ben ik er van uit gegaan dat de weergave meteen is zoals je van deze set moet verwachten. Het geluid is in eerste indruk erg direct, een stevig laag met ruime dynamiek. De volumeknop gaat niet ver open om al een zeer ruime hoeveelheid muziek de kamer in te brengen. Dit iets nader onderzocht brengt het me helaas meteen bij een puntje van kritiek (gelukkig het enige, zal later blijken). De volumeknop is in het laagste bereik nogal enthousiast en daardoor wat minder subtiel te noemen. Mijn luidsprekers hebben toch op z`n hoogst een gemiddeld rendement, maar ik ben soms echt niet voorbij `negen uur` durven gaan. Dat was bij sommige, nogal luid opgenomen cd`s al behoorlijk hard. De veranderingen in volume die u met de afstandsbediening maakt zijn hierdoor soms wat groot. Het vraagt waarschijnlijk gewoon wat meer gewenning om kleine aanpassingen van het volume te realiseren.

MERK

EDITORS' CHOICE