REVIEWPioneer

Pioneer BDP-LX71

Rene Smit | 19 maart 2009 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Veel mannen en vrouwen ervaren een maatje meer vaak als negatief. Bij de Pioneer BDP-LX71 Blu Ray speler is echter het omgekeerde waar. Zijn grotere fysieke voorkomen, ten opzichte van de vele slimline spelers op de markt, geeft hem uitstraling en wekt de indruk dat met deze speler niet te spotten valt.

Afgezien van de, blijkbaar min of meer standaard voor Blu Ray spelers, hoogglans zwarte afwerking van het front wijkt de speler af van de concurrente. De lade is centraal geplaatst en afgezien van een schakelaar uiterst links en rechts, uitgevoerd in zilverkleur, zijn er verder geen toetsen aanwezig. Pioneer heeft de BDP-LX71 voorzien van zogenaamde `aanraaksensors`. Een lichte aanraking met de vingertop is voldoende om de desbetreffende functie te activeren. Heel cool maar wel besmettelijk door de hoogglans afwerking.

Pioneer BDP-LX71

Het boven de lade geplaatste display is in verschillende stappen te dimmen. De exacte maten van de speler zijn 420x124x360 millimeter en het gewicht schoon aan de haak blijft net onder de zes kilo steken. Aan de achterzijde is een veelheid aan aansluitingen te vinden. Ook hier heb je voordeel van het grotere formaat, de aansluitingen liggen voldoende ver uit elkaar om ook kabels met grotere connectoren probleemloos aan te sluiten. Naast de analoge 7.1 uitgang is er voorzien in een gescheiden tweekanaals uitgang. Buiten de HDMI aansluiting beschikt de Pioneer over component video en video en s-video. Voor uitvoer van een digitaal audiosignaal is de LX71 voorzien van zowel een coaxiale als ook een optische uitgang.

Speciaal voor het aansluiten op een ander Pioneer apparaat is de speler voorzien van een `Control in` zodat gebruik gemaakt kan worden van één afstandsbediening. Het netsnoer is afneembaar en kan door de tweakers onder ons vervangen worden door een beter exemplaar. Voor het omzetten van HD videosignalen is de BDP-LX71 voorzien van 297MHz/12-bit DA converters. De Standard Definition gebruikt 21MHz/12-bit converters. Om ook Audio op hoog niveau te kunnen weergeven is de speler voorzien van maar liefst vier Wolfson 192 kHz/24-bitWM8740 converters. Alle gangbare audioformaten worden ondersteund wanneer uitgestuurd over de HDMI uitgang. Analoog ontbreekt helaas DTS-HD Master Audio.


EDITORS' CHOICE