REVIEWPioneer

Aansluiten en speelklaar maken

Rene Smit | 19 maart 2009 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Vanwege de grote hoeveelheid aansluitmogelijkheden vergt het aansluiten van de LX71 iets meer werk dan gebruikelijk. Extra ten opzichte van de normaal gebruikte coaxiale, digitale aansluiting met een Canare Digiflex kabel is 5.1 analoog. Hiervoor is gebruik gemaakt van twee Supra 3RCA-3RCA kabels, zodat niet zes losse interlinks achter de set “gepropt” moeten worden. Bovendien is de kans op fouten tijdens het aansluiten kleiner door de kleurcodering van de verschillende aders.

Pioneer BDP-LX71

Alle bovengenoemde kabels zijn aangesloten op een Marantz SR5600 receiver. Om de LX71 als cd-speler te beoordelen is met een Siltech SQ88 G5 Classic interlink, via de analoge tweekanaals uitgang, contact gemaakt met mijn vM MA240 versterker. Het standaard meegeleverde netsnoer blijft achter in de verpakking en is vervangen door een Supra Lorad exemplaar. Voor optimale ontkoppeling van de ondergrond is de speler geplaatst op vM RA4 dempers. Front en centerspeakers zijn van Audiovector, type S3 Signature en K-C Signature. Surroundspeakers zijn van Polk, type FX3i. Om het beeld naar mijn Panasonic TH42PV45 plasmascherm te transporteren is gebruik gemaakt van een Inakustik HDMI kabel.

Na alle aansluitingen gedaan te hebben wordt het tijd om de noodzakelijke instellingen te doen. De meegeleverde handleiding is in het Nederlands, de menu’s op het scherm helaas niet. De standaardinstellingen zijn snel en probleemloos gemaakt, echter om meerkanaalsgeluid over de analoge uitgangen te krijgen moet enig zoekwerk verricht worden. Het werkt alleen als je in het menu het geluid via HDMI op analoog instelt. Wanneer dat eenmaal is gedaan kun je ook bij het menu van de luidsprekers komen. Hier kun je instellen hoeveel speakers er gebruikt worden, 5.1 of 7.1, welk formaat ze hebben en eventueel de afstand tot de luisteraar. Delay tijden kunnen helaas niet aangepast worden. Indien de gebruikte versterker hierin voorziet is dat geen probleem, maar helaas is dat niet altijd het geval.


EDITORS' CHOICE