REVIEW

David Thackery And The Drivers - Inside Tracks

Leo Wubbolt | 08 januari 2009

Misschien wel een van de belangrijkste argumenten om deze cd aan te schaffen is de sublieme geluidskwaliteit. Bij het Telarc label , dat bekend is vanwege zijn audiofiele uitgaven, weten ze zo langzamerhand wel hoe de luisteraar tevreden te stellen met maatstaven die passen in 2009.

David Thackery And The Drivers - Inside TracksBij het opnemen van Inside Tracks waren er geen hulpmiddelen nodig om tot een goed resultaat te komen. Geen sacd of anders geprepareerde schijfjes , maar bijvoorbeeld wel het gebruik van goede kabels van Analysis Plus en een in de USA geperste disc. Het resultaat is een opname die staat als een huis, met een bewonderenswaardige basweergave en een sprankelend middengebied. De taak van Thackery was nu alleen maar om de muziek te laten spreken op zijn zevende album voor Telarc, een plaat die keurig klokt op bijna 62 minuten.

Dat is wat ik noem waar voor je geld. Negen eigen composities en een cover, Promised Land van Chuck Berry passeren de revue. Dit oer-rock eerbetoon aan het beloofde land had een beter lot verdiend dan deze lijzig langzame vertolking met irriterende hi-hat.

Veel muzikanten hebben zich aan deze klassieker gewaagd en zich erin verslikt, voor mij blijft de uitvoering van Johnnie Allan naast die van de meester zelf de ultieme versie. Op de eigen werken laat Thackery horen een uitstekende gitarist te zijn die van alle markten thuis is.

De stijlwisseling die hij op de vorige cd is begonnen, heeft hij op Inside Tracks voortgezet. Met minder blues zoekt Thackery meer naar country, Americana en zelfs surfinvloeden. Zo komen in de nummers flarden voorbij van Dick Dale, Hank Marvin, Mark Knopfler, Stevie Ray Vaughan en zelfs Les Paul.

Change The Rules is een sterke ballad met een solo, waar Thackery toch het patent op heeft; het instrumentale Landlocked is ideaal voor popquizzen (welke gitaristen hoort u in dit nummer?) en in What Part Of ‘No’ gaan de pannen van het dak in een nummer dat ondanks de 5.38 best wel langer had mogen duren.
De cd eindigt zoals die begonnen was, een beetje saai en voorspelbaar, daar waar naar mijn idee vlammende gitaren hadden mogen klinken.


Aanvullende informatie:
Jimmy Thackery- Inside Tracks.
Telarc CD-83683; 2008.
Disc made in the US.


EDITORS' CHOICE