REVIEW

Marc Cohn- Join The parade

Leo Wubbolt | 10 juli 2008
Niet gauw zal ik Marc Cohn’s debuut uit 1991 vergeten, een spatzuivere opname met de wereldhit ‘Walking In Memphis’, die kort geleden een terechte MoFi heruitgave kreeg en laat horen dat de plaat al die jaren niets aan kracht heeft ingeboet.

Marc Cohn- Join The paradeDiezelfde kracht straalt uit op Cohn’s Join The Parade uit 2007 (in Europa pas in 2008), een release die vanaf de eerste tonen de huiskamer in dendert met de epische roadsong Listening to Levon
(jawel, die Levon Helm, drummer/ zanger van The Band). Op een voor hem nieuw label, het aloude van oorsprong Britse Decca, dat voor de intimi een hernieuwde kennismaking is met het label dat ons in de Sixties in Engeland de Stones en de Small Faces bracht, in Amerika de Who.

Zes platen in vijftien jaar, waarvan één verzamel-cd en een live plaat, van overproductie is bij Marc Cohn geen sprake.
Blijkbaar komt hij alleen in de studio als hij iets zinnigs te melden heeft zoals de onzinnige kogel die hij in zijn hoofd kreeg bij een autoroof of om de terechte boosheid te ventileren over een stad die letterlijk van de aardbodem is geveegd door een verwoestende waterstroom.

Wat de plaat zo genietbaar maakt is de blijkbaar bezadigde rust die hij uitstraalt, een kalmte van een professional die zijn werk doet zonder routineus te zijn. Dat kan ook bijna niet anders met van het gebruik van louter topmuzikanten, zoals Charlie Sexton, Jim Keltner, Shelby Lynne en het gospel kwartet de Holmes Brothers. Sexton, toch een betrekkelijk jonkie in het gezelschap, levert een intieme productie af , die in combinatie met de perfecte mastering een juweeltje oplevert.
Ook voor audiofielen!


Aanvullende informatie:
Decca B0009906-02.
Disc made in the USA.
Distributie in Europa door Universal.

EDITORS' CHOICE