REVIEWDynavector

Recensie Dynavector DV XX2 MkII

Alhoewel Dynavector geen alom bekende fabrikant is, behoort dit merk wel tot de meest innovatieve bouwers van hoogwaardige Moving Coil aftasters. Die innovatie, gekoppeld aan Japanse verfijning komt goed tot uiting in de nieuwe DV XX2 MkII.

Dynavector is meer dan 30 jaar oud; het werd midden jaren `70 opgericht door Dr. Nobura Tominari, hoogleraar Magnetisme aan de Universiteit van Tokyo (zie foto). Zoals gezegd is het niet de meest bekende Japanse High End fabrikant maar dat ligt zeker niet aan hun producten. Dynavector heeft door de jaren heen het respect en de trouw van vele analoog-insiders en een aantal audiofabrikanten zoals Well Tempered Labs en Naim Audio verdiend.

Dynavector Dr. Nobura Tominari

Aan adverteren doet men vrijwel niet bij Dynavector. Ze hebben wel betere dingen te doen, zoals het ontwikkelen van aftasters met unieke eigenschappen. De meest fameuze Dynavector is de DV 17 Karat, (nu verkrijgbaar als D3 incarnatie) met zijn unieke, slechts 1,7 mm lange diamanten cantilever en bijzonder dynamische weergave. Dr. Tominari streeft naar een optimaal dynamisch gedrag en minimale vervorming, vandaar de gekozen bedrijfsnaam.


EDITORS' CHOICE