REVIEW

Thao With The Get Down Stay Down - We Brave Bee Stings And All

Leo Wubbolt | 10 april 2008

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de enige reden om deze cd te proberen in de bio van de platenmaatschappij gelegen lag. Het komt niet vaak voor dat de artiest in kwestie een Vietnamese is die popmuziek maakt.

Thao with the get down stay down- we brave bee stings and allThao woont in de Verenigde Staten, heeft een Amerikaanse begeleidingsband en schrijft haar liedjes allemaal zelf.

De naam Thao staat er in een grote doorkijksticker die op het hoesje geplakt is, alsof ook het label zelf de bijzonderheid wil benadrukken. Uitgekomen op het eigenzinnige Amerikaanse label Kill Rock Stars; het is haar debuut op dit label na twee eerdere cd’s elders.

Thao’s liedjes op deze cd komen uit het genre van de minder toegankelijke folk/ singer-songwriters. De teksten zitten vol emotie, met zinnen als ‘and as sharp as I sing/ it still soothes you doesn’t it/ like a lick of ice cream’ (Bag Of Hammers).

Ze zingt met een onvast klinkende stem, waar het voortdurend lijkt of ze de juiste noot niet raakt. Ongemakkelijk klinkende, hoekige liedjes maken het moeilijk het vol te houden, hoe kort de cd ook is. De klok stopt na amper 33 minuten.

De begeleiding van de nummers doet me ook niet van de stoel opveren op deze matig klinkende, rommelige cd, zodat het eindoordeel negatief uitvalt , ondanks de ingeroepen hulp van collega Laura Veirs. Hopelijk bewijst Thao in mei het ongelijk van deze recensie tijdens haar concert in Amsterdam.


Aanvullende informatie:
Thao with the get down stay down- we brave bee stings and all.
Kill Rocks Stars KRS 481
Distributie: de Konkurrent


EDITORS' CHOICE