REVIEW

Janis Ian - Between The Lines


Jan de Jeu | 10 april 2008

Bij Japanse persingen is het niet ongebruikelijk om cd’s te presenteren in een cardboard sleeve zoals die gebruikt wordt bij een lp. Daardoor behouden van origine op vinyl uitgebrachte albums wat meer hun analoge ‘feel’ als ze eenmaal in eentjes en nulletjes opgedeeld zijn.

Janis Ian - Between The LinesZeker wanneer er zo veel aandacht aan de lay out besteed wordt als bij de nieuwe K2HD mastering van Janis Ian’s ‘Between The Lines’ het geval is.
Net als bij haar tevens in K2HD formaat leverbare albums ‘Stars’, ‘Aftertones’ en ‘Miracle Row’ bevat de cardboard sleeve een binnenhoes op cd formaat compleet met de teksten van de elf songs.

Gelukkig zit er ook nog een mini booklet in waarop de teksten in een wat groter lettertype afgedrukt zijn want de tekst op de originele binnenhoes is nauwelijks leesbaar. In het booklet een stuk tekst van Janis die terugblikt op de opnamesessie; een unieke samenloop van omstandigheden.

Een funky studio (914 Studios) in combinatie met musici afkomstig uit de werelden van jazz, klassiek, rock & roll en folk die over hun grenzen heen konden stappen leverden een uitzonderlijke plaat op. In de woorden van Janis; “Between the Lines was considered one of the albums for audiophiles, entire sound systems were developed around it”.

Oordeelt u zelf. Niets ten nadele van deze heldere wat opgekrikte gedetailleerde 24 bits 100 kHz digitale mastering, maar persoonlijk prefereer ik de wat warmer klinkende lp versie.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »