REVIEW

Jackson, Hazeltine, Reedus, Gill - Sugar Hill


Jan de Jeu | 10 april 2008

‘Sugar Hill’ is niet slechts een wijk van Harlem. Het is en was voor veel zwarte Amerikanen ‘the place to be’. Het is ook de plek waar zowel Duke Ellington als zijn co-writer en arrangeur Billy Strayhorn woonden en werkten.

Sugar Hill - Hazeltine De perfecte titel - met als ondertitel the Music of Duke Ellington and Billy Strayhorn - voor de hybride tweekanaal sacd van een jazz kwartet bestaande uit leider David Hazeltine die een Fazioli concert grand piano bespeelt, Javon Jackson op tenor saxofoon, Tony Reedus op drums en Paul Gill op bas.

Op de schijf negen melodieuze selecties waarin de heren op virtuoze wijze samen musiceren en elkaar om beurten de gelegenheid bieden om te soleren, daarmee de overbekende composities alle eer aandoend zonder dat zij trachten om onnodige - want eerder verminkende dan verrijkende - franje toe te voegen aan de in de basis reeds uitstekende originelen.

De licht swingende songs klinken mellow & sweet in deze met één enkele centraal geplaatste Soundfield microfoon door Chesky Records in NYC’s St. Peter’s Church gemaakte opname. No mixing console, no overdubs, no editing.
Kortom; een live opname maar dan zonder publiek.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »