REVIEWB&W Range

B&W Zeppelin iPod Docking Station

Marc Brekelmans | 01 april 2008 | B&W Range

Merk: B&W
Type: Zeppelin
Soort: iPod Docking Station met ingebouwde versterker en luidsprekers

De Bowers & Wilkins Zeppelin is een iPod Docking Station met ingebouwde luidsprekers. Hij is met zijn breedte van 64 cm en doorsnede van ongeveer 20 cm redelijk fors te noemen. Zijn naam heeft hij te danken aan de bijzondere (elliptische) vormgeving die doet denken aan een...zeppelin.


Productbespreking

De Zeppelin is door Bowers & Wilkins in samenwerking met Classé ontwikkeld. Op zich geen vreemde samenwerking aangezien beide merken tot hetzelfde concern behoren. Dat de Zeppelin niet op een regenachtige zondagmiddag is ontworpen mag blijken uit de technische specificaties. Wat dacht u van twee 90 mm glasvezel midranges, twee op Nautilus technologie gebaseerde 25 mm tweeters en een 125 mm Kevlar basweergever, waarbij de bas-unit versterkt wordt met een 50 watt versterker en de tweeters en midranges door een 2 x 25 watt versterker...serieuze cijfers, nietwaar? 

Aan de fraai gepolijste aluminium achterzijde vinden we, naast de twee basreflex poorten, een component video aansluiting, een s-video aansluiting, een aux-ingang, een USB-poort en een ‘achtje’ voor de stroomvoorziening. 

De vormgeving is niet puur esthetisch – al ziet het geheel er fraai uit – de ronde vorm zorgt voor een stevige klankkast en  voorkomt staande golven in de behuizing. Het taps toelopen van de uiteinden zorgt ervoor dat de tweeters – die aan beide uiteinden gepositioneerd zijn – minder last hebben van kastreflecties.

MERK

EDITORS' CHOICE