REVIEW

Eva Taylor - Live at the Pawnshop


Jan de Jeu | 27 december 2007

Veel minder bekend dan ‘Jazz At The Pawnshop’, maar eveneens opgenomen in deze jazz/ blues club in het Zweedse Stockholm, is de hybride sacd (stereo/multichannel) ‘The Legendary Eva Taylor, Live at the Pawnshop’.

Eva Taylor - Live at the PawnshopEva Taylor is vooral bekend geworden in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw waarin zij samen met echtgenoot Clarence Williams en diens ‘Blue Five’ diverse plaatopnamen maakte, waaronder die met Louis Armstrong en Sidney Bechet.

Ze trok zich aan het begin van de veertiger jaren terug uit de showbusiness op een enkel concert of nachtclub optreden na. Pas na het overlijden van echtgenoot Williams in 1965 pakte ze de draad weer op en maakte ze opnamen met de Anglo-American All Stars.
Tijdens een tournee door Denemarken in 1974 hoorde zij in Kopenhagen voor het eerst de groep ‘Maggie’s Blue Five’ die muziek van Williams’ Blue Five ten gehore bracht.

Een jaar later vormde de groep haar begeleiding bij een concert in Zweden en weer een jaar later gingen zij samen op tournee waarbij de live opnamen in ‘Stampen’ gemaakt werden. Op 81-jarige leeftijd zingt Eva de tien nummers uit het begin van haar carrière - waarvan er enkele geschreven zijn door echtgenoot Williams - met een nog opvallend heldere en krachtige stem. De Neumann en Shure microfoons hebben de live sfeer fraai weten te registreren met het swingende Papa De-Da-Da, Cake Walkin’ Babies From Home en afsluiter I’m A Little Blackbird als hoogtepunten.

EDITORS' CHOICE