REVIEW

Annie Ross & The Gerry Mulligan Trio/Quartet - Sings A Song With Mulligan

Jan de Jeu | 20 december 2007

In 2005 bracht Annie Ross met “Let Me Sing” haar meest recente cd uit. Met optredens over de gehele wereld is deze jazz zangeres, die al meer dan vijftig jaar een belangrijke bijdrage levert aan de jazz, ‘still going strong’.

Annie Ross & The Gerry Mulligan Trio/Quartet - Sings A Song With MulliganAls mede oprichtster van het ensemble ‘Lambert, Hendricks and Ross’ heeft ze jarenlang de vocale jazz gedomineerd terwijl ze daarnaast vele plaatopnamen gemaakt heeft met alle denkbare grote namen op jazz gebied.

Uit deze schat aan opnamen heeft Pure Pleasure Records nu haar samenwerking met Gerry Mulligan gekozen om opnieuw op vinyl - en wel op een 180 gram exemplaar - uit te brengen. “Sings A Song With Mulligan” is in december 1957 en in januari 1958 op twee locaties in respectievelijk New York en Los Angeles opgenomen waarbij zij begeleid werd door het Gerry Mulligan Trio cq Quartet. Haar stem harmonieert prachtig met de baritonsax van Mulligan.

Alle veertien selecties zijn meer dan de moeite waard maar toch zijn er een aantal composities die er voor mij echt uit springen. Dat zijn in de eerste plaats ‘I’ve Grown Accustomed to Your Face’ en ‘Give Me the Simple Life’ waarin de trompet van Art Farmer en de bas van Bill Crow te horen zijn. Maar ook ‘How About You’ met Chet Baker op trompet en Henry Grimes op bas is een genot om te horen.


EDITORS' CHOICE