REVIEW

Siltech Pantheon


Gastauteur | 06 december 2007 |

Hans de Ligt testte voor HVT de Pantheon XXV: een top-of-the-line weergever van Siltech. U kunt de volledige test lezen in de januari-uitgave van HVT welke vlak voor de Kerst in de kiosk te koop zal zijn.

De Siltech Pantheon; echt revolutionair?

Siltech Pantheon XXV (foto Jiri Büller)

In het lange leven van een recensent komen vele, vele primeurs voorbij. Met de regelmaat van de klok is er het nieuwste loopwerk, de verbeterde conusophanging of de nieuwe schakeling van de digitaal/analoog converter en zijn deze volgens importeur of fabrikant ‘werkelijk revolutionair’. Ze zijn dit zelfs zo ontmoedigend vaak, dat het begrip ‘revolutionair’ in onze audiowereld behoorlijk sleets is geworden.

Na een uitvoerige uiteenzetting van de techniek achter de Pantheon XXV schrijft hij:

“Veel van de techniek, kennis en ervaringen opgedaan in dit ‘cost-no-object’ project met een bouwtijd van vijf weken (!), zullen worden gebruikt in een hele serie Siltech Pantheon luidsprekers die vanuit deze ‘moeder aller luidsprekers’ zullen gaan ontstaan! Zo komt er als eerste een Pantheon XX, die altijd nog 50.000 euro gaat kosten en dus net zo onbereikbaar zal zijn als z‘n grote broer. Het goede nieuws is echter dat de ondergrens van de Pantheon serie zal liggen rond de 9.000 euro en dat klinkt tenminste naar haalbaar! Het valt helaas wel te vrezen dat de ‘budget’ Pantheon’s niet zo’n mooie zevenvoudige coating hebben van Mercedes lak, laat staan dat de luidspreker dat fraaie leder heeft, waarmee nu deels de baffle bekleed is.

Op naar de kiosk om een HVT te bemachtigen, want zo’n test wil je niet missen, toch?

 


EDITORS' CHOICE