REVIEW

Carl Cox – Global

Timo Schuurbiers | 04 januari 2007

Een groot deel van zijn leven brengt hij door op verschillende plekken op onze “Globe”. Foyers op vliegvelden, first class in vliegtuigen, op Ibiza, in Brazilie, Japan, Amerika, Canada, Australie en ga zo maar door.

Carl Cox - GlobalAlom gewaardeerd door zijn fans en collega’s. Zijn enthousiasme, technical skills en –uiteraard- zijn altijd swingende sets van techno, tech-house, trance en club house, die honderd duizenden mensen over de gehele wereld reeds in extase hebben gebracht. Er zijn er maar weinig die met zoveel stijlen uit de voeten kunnen. Tot zover de veren.

De platen zijn zorgvuldig uitgezocht. Voor ieder wat wils lijkt het uitgangspunt te zijn geweest voor deze compilatie. Minimimal techno, electro en wat zusjes en broertjes daarvan zijn de ingredienten voor CD 1. Met als uitschieters “The long Con” en Tim DeLuxe’s remix van “That’s the bass”. Het is duidelijk (zoals zo vaak) een opwarmer voor CD 2, maar de voetjes kunnen hier ook al best van de vloer.

Carl Cox - GlobalCD 2 lijkt wederom wat minimal te beginnen, maar niets is minder waar. Het wordt subliem opgebouwd en ondanks dat je weet wat je er gaat komen blijft elke track spannend. Zonder afbreuk te doen aan de rest laten Trevor Rockcliffe’s “Free” en Ali Wilson presents Digital Killas klapperrrrrrr “Bad Brother” deze mix tot grote hoogten stijgen. Cox is en blijft een fenomeen en dat bewijst hij nog maar eens met Global 2006. 31 december aanstaande staat hij als hoofdact op het Sydney Harbour Newyears Eve feest.


Aanvullende informatie
tracks: CD 1: 13 tracks, CD 2: 14 tracks
Links: www.carlcox.com, www.pias.com, www.harbourparty.com
Label/Distributie: PIAS


EDITORS' CHOICE