REVIEW

Sara K. - Hell or High Water


Jan de Jeu | 03 augustus 2006

Geboren in Texas, wonend in New Mexico en albums makend in Duitsland. Liefhebbers van het singer-songwriter genre weten dan dat ik het heb over Sara K. die met ‘Hell or High Water’ haar tweede hybride - stereo cd, stereo sacd en multichanel sacd - bij het audiofi ele kwaliteitslabel Stockfisch opgenomen studioalbum presenteert.

De opvolger van het succesvolle ‘Water Falls’- niet alleen op sacd maar ook op dubbel lp verkrijgbaar - bevat tien nummers waarvan er acht door haar zelf geschreven zijn. De enige uitzonderingen zijn het titelnummer dat op naam staat van James T. Almond en ‘I Can’t Stand The Rain’ dat geschreven is door Bryant/Miller/Peebles. Beiden zijn hier in magistrale Sara K. interpretaties te horen. Haar warme, sensuele, kippenvel inducerende stemgeluid maakt beide covers tot nieuwe originals.

Maar ook in haar eigen composities straalt de ster van Sara K. En dan bedoel ik niet alleen die geweldige stembanden maar ook de teksten. Beiden zijn op dit album verder doortekend en uitgerijpt, zo lijkt het. Ook de begeleiding, met de onlangs overleden Chris Jones in een hoofdrol op gitaar en dobro, is met o.a. Bruce Dunlap op gitaar, bluespianist Christian Willisohn, Grischka Zepf’s elektrische bas, Hans-Jörg Maucksch’s fretless bas, Michel Poffet’s gestreken bas en multi instrumentalist Beo Brockhausen - o.a. met heerlijke saxofoonklanken in ‘Fish Outta Water’ en prachtige klavecimbel klanken in ‘Something More’- in vakkundige, gedreven muzikale handen. Uiteraard is Günter Pauler’s opnamekwaliteit wederom exemplarisch.

Ik heb slechts één punt van kritiek. Er is (nog) geen lp versie. Maar daar kan Sara K. niets aan doen. Günter Pauler wel. Maar of hij dat ook zal doen?


Aanvullende informatie:
Sara K. vocals, 4-string guitar
Chris Jones guitar, dobro
Bruce Dunlap guitar
Christian Willisohn piano
Brian O´Connor flutes
Hrolfur Vagnsson accordion
Michael Kleinhans tuba
Grischka Zepf electric bass
Michel Poffet double bass
Hans-Jörg Maucksch fretless bass
Beo Brockhausen saxophones, harpsichord, low whistle, tin-whistle, ocarina, fujara, autoharp, kalimba, glass harp, kantele, percussion

  1. Stars
  2. Trouble (In Your Eyes)
  3. Curtain Calls
  4. Fish Outta Water
  5. Something More
  6. Hell Or High Water
  7. I Can`t Stand The Rain
  8. Set You Free
  9. Streetlight`s On
  10. Ship In A Bottle

Stockfish Records
SFR 357.4039.2
Hybride SACD

EDITORS' CHOICE