REVIEW

Kaminer & Gurzhy Russen Disko Hits

Timo Schuurbiers | 09 juni 2005

De glazen wodka gooi ik tegen de muur en sla met pannen en potten op de houten eetkamerstoelen. Ik gooi emmers water tegen passerende auto’s in de 30 km zone. Ik deponeer pakken (halfvolle) melk op net gewassen spijkerbroeken die aan de waslijn hangen en lach er om.

Russen diskoIk pak daarna een schaar en knip al mijn kostuums doormidden en steek ze in brand. Even een moment van besef alvorens ik onze zwarte kat wit schilder met lakverf van de Gamma. Ik heb de neiging om nu 500 meter omhoog te springen, maar beslis om dit niet te doen. Hak daarom een eik om met een hakbijltje van amper 30 cm groot.

Na tien minuten besef ik dat dit niet echt opschiet en in plaats daarvan trek ik alle rozen uit de door mijn schoonvader, aangelegde perkjes. Ik eet de rozen daarna gulzig op. De keuken moest toch nog verbouwd worden. Ik wist niet dat ik met blote handen een compleet tegelwerk eraf kon rukken. Ik ga zitten en luister naar de laatste geluiden van track 15.

Russen Disko Hits 2. Een bonte verzameling van vrolijke, stampende ska-achtige punk hits uit Rusland. De samenstellers van deze CD zijn Vladimir Kaminer en DJ Yuriy Gurzhy. Laatstgenoemde komt oorspronkelijk uit de Oekraine en woont sinds een jaar of 10 in Duitsland. Vladimir is moskoviet van geboorte en woont sinds 1990 in Berlijn en is o.a.  columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze organiseren samen “tanzpartys mit russischer muzik” en een aantal van die krakers zijn door hun op deze CD gezet. Ik heb een stereo opstelling, maar het leek wel turbo surround from outer space. Ik heb buren in 2 uur tijd zien verhuizen. Krachtig, temperamentvol en een grote dosis vrolijkheid. En dat alles komt voorbij in een 50  minuten durende wervelwind.

Russen disko

Russen disko

Aanvullende informatie:
15 tracks: 52:05
Links: www.buschfunk.com, www.russendisko.de
Label: Russendisko Records
Distributie: Konkurrent


EDITORS' CHOICE