REVIEW

Introducing…Gordon Chambers


Timo Schuurbiers | 19 mei 2005

Wederom een succesvolle songwriter, die na jaren in dienst te hebben gestaan van oudgedienden zoals Anita Baker, Ron Isley en Aretha Franklin, maar ook van nieuwe diva’s waaronder Angie Stone en Beyonce, nu zelf met een album op de proppen komt. Vlotte teksten en lekker lopende melodieen in een zeer gelikte productie. Chambers giet soul en r&b in een jasje van zijn grote liefde: smooth jazz.

Introducing…Gordon ChambersMede daardoor is deze CD voor meerdere doelgroepen geschikt. Door zijn lange verleden als tekstschrijver (hij schreef al teksten toen hij 7 was) kent hij veel artiesten. Op dit album werkt hij nauw samen met een aantal toppers uit dat netwerk. Zo zingt collega singer-songwriter Carl Thomas mee op My Valentine en de talentvolle zangeres Sara Devine op Still in Love. Dit laatste nummer is tevens ook een van dé uitschieters op dit album.

Minder is toch wel Slipping’ away met de hulp van een sample van het tenenkrommende True van Spandau Ballet. Voor de liefhebbers:

Huh huh huh hu-uh huh
I know this much is true
Huh huh huh hu-uh huh
I know this much is true

Bij sommige nummers lijkt het net alsof hij met een krijtje over een schoolbord gaat. Tranentrekkend zoet. But it gets you in the mood. Gordijntjes dicht, kaarsjes aan en genieten maar.

Het is niet de gemakkelijkste weg om na jaren op de achtergrond te hebben doorgebracht, de voorgrond te betreden, maar Chambers slaagt toch wel enigzins in die missie en levert een redelijk goed debuut af. Even afwachten of de verkoopcijfers dat ook zullen bevestigen.


Aanvullende informatie:

12 tracks: 49:58
Links: www.gordonchambers.com, www.jazz-n-soulmusic.com, www.saradevine.com
Label: Bondy’s Music
Distributie: J&S Music

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »