REVIEW

Nedelle - From The Lion’s Mouth


Timo Schuurbiers | 14 april 2005

Een prettige mix van jazz, soul, pop en folk gecombineerd met een vleugje naïviteit van singer/songwriter Nadelle. Spreek uit Neh-del. Ze levert met From The Lion’s Mouth haar 3e soloalbum af. Met hulp van een indrukwekkend arsenaal van bevriende musici heeft ze 12 korte nummers gemaakt die zeer intrigeren.

Nedelle - From The Lion’s MouthHaar hoge stem kan af en toe irriteren. Een half uur lang waan je je in een wereld waarin alleen vrede heerst, iedereen onvoorwaardelijk van elkaar houdt en er geen vooroordelen bestaan.

Nedelle’s vader was jazz drummer en haar moeder klassieke pianiste. Zelf bespeelt ze ook een aantal instrumenten waaronder gitaar en viool. Alle aspecten uit het leven van de pas 24e jarige Nadelle passeren, in de overigens aardige teksten, de revue.
Good Grief, Oh No en Begin To Breathe springen er muzikaal uit. De CD ademt verder een relaxte sfeer uit.

 

Nedelle - From The Lion’s MouthGitaar op het strand, koelbox gevuld met aqua con gaz, kampvuur, Joni Mitchell posters op de bomen, barbeque zonder vlees en verse vruchtesapjes. Maar verwacht geen kokosnoten, rum en Pina Colada, want daarvoor lijkt Nadelle nog te braaf. Maar wie weet, wat er de komende jaren met Nadelle gaat gebeuren. Een groter label betekent uiteraard ook dat er meer concessies gedaan moeten worden. Samengevat is het een mooi, integer maar nog niet overtuigend album geworden, dat vooral in zonnige maanden het best tot haar recht komt.


Aanvullende informatie
12 tracks: 31:04
Links: www.nedelle.org 
Label: Kill Rock Stars
Distributie: Konkurrent

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »