REVIEW

David Munyon - Seven Leaves in a Blue Bowl of Water

Jan de Jeu | 20 januari 2005

Tegelijkertijd met de eerder door mij besproken CD "More Songs for Planet Earth" heeft Stockfisch Records een tweede CD uitgebracht met daarop materiaal dat opgenomen is in oktober 1996 (9 songs) en februari 1997 (4 songs).

David Munyon - Seven Leaves in a Blue Bowl of WateHoewel ik persoonlijk geen reden kan bedenken waarom een platenmaatschappij van een artiest twee Cd’s tegelijk uitbrengt, heb ik daar in het onderhavige geval geen enkel bezwaar tegen.

Voor iemand als ik, die zowel de stem van David als de teksten van David en zijn vrouw Dixie ten zeerste kan waarderen, is iedere nieuwe schijf een waardevolle aanvulling van de collectie. Wanneer ik deze zilverling vergelijk met "Poet Wind" en het eerder genoemde "More Songs for Planet Earth" dan lijken deze twee compilaties qua instrumentatie en tekst nog het dichtst bij elkaar in de buurt te komen en mogelijk moet daarin dan ook de reden van de gelijktijdige release gezocht worden.

Deze nieuweling bevat wederom voorbeelden van de sterke teksten die deze ‚Äėstoryteller‚Äô en zijn vrouw te bieden hebben. Bijvoorbeeld over daklozen in "Men With No Friends"; They`re the heroes who went so unnoticed that the efforts went out with the wind. Of over vriendschap in "Words of Love" en liefde in "Unknown Blues". Ook al zijn een aantal teksten geschreven in samenwerking met anderen; de signatuur van het echtpaar blijft onverminderd herkenbaar.

David MunyonEerder heeft David in eigen beheer een tweetal CD’s uitgegeven (uitsluitend rechtstreeks bij hem zelf te bestellen) waarop alleen zijn gitaar en zijn stem te horen zijn. Op "Seven Leaves in a Blue Bowl of Water" bestaat zijn begeleiding weer uit vertrouwde Stockfisch namen als Chris Jones ((12 string) guitar), Mike Silver (backing vocals), Hans Jorg Maucksch (bass), Martin Huch (dobro, pedal steel), Steve Baker (blues harmonica), Thomas Klippel (hammond b3) en Beo Brockhausen (gu-zheng, bamboo bass-flute, soprano saxophone, accordion, percussion, tinwhistle & sitar). De kwaliteit van het spel van deze virtuozen - begeleiders in de ware zin des woords - is onveranderd hoog en de audiofiele opnamekwaliteit een voorbeeld voor andere maatschappijen. De hier gepresenteerde combinatie van stem, teksten, begeleiding en opnamekwaliteit doet me al weer verlangen naar een volgende release. Tenslotte is tot nu toe pas een klein deel van de 700 door David geschreven songs op CD vastgelegd.


Aanvullende informatie:
Format: CD: SFR 357.6033.2
Label:  Stockfisch Records
  St.Blasien/Herrenhaus
  D-37154 Northeim
  Deutschland
  Tel.  +49(0) 5551 61313
  Fax. +49(0) 5551 8020
  www.stockfisch-records.de


EDITORS' CHOICE