REVIEW

Favez


Arold Roestenburg | 02 december 2003

Favez – Bellefontaine Avenue

FavezHet maken van mooie liedjes staat hoog in het vaandel bij Favez. Gitaarmuziek met veel melodie, een rauwe stem en sobere achtergrondkoortjes.

Nu de serieuze popmuziek ‘emo’ als nieuwe trend ziet is de tijd rijp voor Favez om datgene te oogsten waar ze als sinds 1995 voor aan het werk zijn. Net als vaandeldragers in het genre als Fugazi en Jawbreaker valt Favez op door de intelligente teksten en de sobere muziek

Favez komt uit Zwisterland maar nergens klinken de Alpen door in de nummers. Veeleer is het leven onderweg ‘It’s A Hit’, kritiek op de maatschappij ‘The Killer Show’ en korte verhaaltjes onderwerp van de teksten.

De eerste CD’s van Favez waren geheel akoestisch maar sinds het voorgaande ‘From Lausanne, Switzerland’ – album mag er gerockt worden. Toch kunnen ze het niet laten en staat er een geheel akoestisch nummer op ‘Bellefontaine Avenue’ namelijk ‘The System’. Hoewel de andere nummers uiterst sterk en catchy zijn valt dit nummer op de minimale sound. Het gevolg is een wonderschoon, ingetogen maar toch pakkend liedje.

Zoals gewoonlijk bij dergelijke bands is het artwork van de CD ook uiterst eenvoudig en sober. Bij bands als deze ligt de nadruk overduidelijk nog steeds bij goedgespeelde liedjes met een kop en staart.

Voor liefhebbers van Jimmy Eat World en Get Up Kids verplichte aanschaf maar ook liefhebbers van REM, Pearl Jam en zelfs de Beatles moeten met Favez uit de voeten kunnen. Goede muziek is immers van alle tijden en uit alle landen, zelfs uit de Zwitserse Alpen.

Aanvullende informatie :
Label / Distribiteur : Stickman Records / Konkurrent
11 tracks, 36 minuten
Website band : www.favez.com
website label : www.stickman-records.de
Website distribiteur : www.konkurrent.nl

EDITORS' CHOICE